Ronnie “The Rocket” O’Sullivan doet zijn bijnaam weer alle eer aan op English Open snooker
Foto: Photo News

Ronnie O’Sullivan (WS-12) heeft zich zaterdag in Barnsley voor de finale van het English Open geplaatst. De 41-jarige Engelsman versloeg de Schot Anthony McGill (WS-16) met 6-4.

“The Rocket” stormde met breaks van 62, 52, 77 en 139 naar een 3-0 en 4-1 voorsprong en leek naar een bijzonder vlotte zege op weg. Hij bleef ook kansen creëren, maar liet daarnaast ook wat steekjes vallen, wat McGill toeliet om weer in de partij te komen (4-3 en 5-4). McGill miste ook een open kans op de 4-4 en uiteindelijk maakte O’Sullivan het toch nog met een 133 century af.

Zondag staat O’Sullivan in de finale (best of 17) tegenover zijn 25-jarige landgenoot Kyren Wilson (WS-15). Die schakelde de Zwitserse toernooirevelatie Alexander Ursenbacher (WS-91), Europees kampioen bij de min 21-jarigen, met 6-3 uit. Wilson staat voor de vierde keer in een finale, van de vorige drie won hij er één, die van het Shanghai Masters 2015.

“Natuurlijk wil ik Higgins evenaren”

O’Sullivan gaat in zijn 43e rankingfinale voor een 29e titel, waarmee hij de Schot John Higgins (WS-3) zou evenaren. Alleen de Schot Stephen Hendry doet met 36 titels nog beter.

“Natuurlijk wil ik Higgins evenaren”, verklaarde O’Sullivan. “Het zou maar belachelijk zijn te beweren dat ik niet alle records wil breken. Iedereen wil dat. Maar in de eerste plaats wil ik van het spelletje en de competitie genieten. Titels en records volgen dan vanzelf. Tegen Wilson zal het niet simpel worden. Hij is een solide speler met een geweldige techniek. Er zijn zes of zeven jonge spelers die klaarstaan om het over te nemen. Spelers als Higgins en ik moeten er nu heel wat werk in steken om die hongerige wolven af te houden. Als ik zondag wil winnen, zal ik een paar stevige spurtjes moeten trekken.”

Sinds hij in februari 2016 het Welsh Open won, staat O’Sullivan al twintig maanden droog. Vorig seizoen verloor hij twee finales (European Masters en UK Championship). In januari van dit jaar won de vijfvoudige wereldkampioen en vijfvoudige UK-winnaar wel nog een zevende keer het Masters, waarmee hij alleen recordhouder werd. .-

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig