N-VA haalt uit naar tweetalige CD&V-lijst in Bever
Foto: pol de wilde - corelio

De N-VA-afdeling van de kleine faciliteitengemeente Bever haalt in een mededeling uit naar de beslissing van de lokale CD&V om bij de komende gemeenteraadverkiezingen in 2018 met de tweetalige lijst ‘Thuis in Bever - Chez nous à Biévène’ op te komen en kondigt aan dat ze hier voor het eerst een eigen lijst zullen indienen.

Volgens N-VA legt de CD&V op die manier 'een bom onder de communautaire vrede die al jaren heerst in Bever'. 'Zo geef je immers de Franstalige inwoners de boodschap dat ze zich niet dienen te integreren. De V van CD&V mag nu definitief uit de partijnaam geschrapt worden', aldus Aldo van de Auwera van N-VA Bever.

N-VA-Bever zal voor het eerst met een eigen lijst opkomen. Ook in het naburige Herne zal er voor het eerst een N-VA-lijst worden ingediend.

Bever is een kleine aan de provincie Henegouwen grenzende Vlaams-Brabantse gemeente die nauwelijks 2.000 inwoners telt en taalfaciliteiten heeft voor zijn Franstalige inwoners. Die zijn naar schatting goed voor 70 procent van de bevolking.

De gemeente wordt momenteel bestuurd door CD&V, die na verlies in 2012 nog een nipte meerderheid van zes zetels op elf overhield. Het kartel ‘Open voor de Mens’, bestaande uit Open Vld en Dichter bij de Mens heeft de resterende vijf zetels.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in