Darcis en De Greef in koor na verloren match op European Open: “Na zo’n wedstrijd verliezen is balen”
Foto: BELGA

Steve Darcis en Arthur De Greef overleefden dinsdag de eerste ronde in het dubbelspel op de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen niet. Het Belgische duo verloor van de Amerikaan Scott Lipsky en de Indiër Divij Sharan. De beslissing viel in een supertiebreak.

De Belgische tandem begon niet al te best aan de eerste set, en keek snel tegen een 3-0 achterstand aan. Darcis en De Greef knokten zich terug in de set, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in het andere paar. In set twee presteerden de Belgen beter. Darcis en De Greef wonnen met 6-4 en sleepten zo een supertiebreak uit de brand. Hierin trokken Lipsky en Sharan aan het langste eind.

Het winnend duo treft in de tweede ronde de winnaars van het duel tussen het Duitse paar Florian Mayer/Cedrik-Marcel Stebe en de Zuid-Afrikaans-Amerikaanse tandem Raven Klaasen/Rajeev Ram. In het enkelspel ontmoet Darcis (ATP 65) in de eerste ronde Cedrik-Marcel Stebe (ATP 78). De Greef sneuvelde in Antwerpen in de kwalificaties.

“Spijtig dat we op het einde nog naast de winst grijpen”, reageerde Darcis. “Ik vond ons beter tennissen en het zat er echt in. Dit is balen, maar niks aan te doen. Bij momenten haalden we wel niet ons beste niveau, en we hebben de mindere momenten van onze tegenstanders niet altijd even goed uitgebuit.”

“Onze eerste set was niet denderend”, analyseerde De Greef. “Maar nadien hebben we ons goed herpakt, en op het einde hadden we zomaar kunnen winnen. Het was kop of munt, en we grepen ernaast. Dat is balen, ook omdat we het Belgische publiek iets wilden gunnen.”

Darcis (ATP 65) ontmoet in de eerste ronde van het enkelspel de Duitser Cedrik-Marcel Stebe (ATP 78). Voor De Greef, die sneuvelde in de kwalificaties, is het toernooi in Antwerpen voorbij. “Ik was wat vermoeid van de laatste weken en haalde daarom in de kwalificaties niet mijn beste niveau”, oordeelde de Brusselaar. “Spijtig, want ik wilde me tonen voor het Belgische publiek. Maar ik moet nu verder, en ga er alles aan doen om een plaatsje in de selectie te bemachtigen voor de finale van de Davis Cup in en tegen Frankrijk van eind volgende maand.”