Voetbal Vlaanderen start dit seizoen met een Jeugdraad Arbitrage, waarin jonge scheidsrechters hun mening kunnen ventileren over de arbitrage in het Belgische voetbal. Belgiës jongste internationale scheidsrechter Lawrence Visser neemt het voorzitterschap op, zo maakte Voetbal Vlaanderen dinsdag bekend.

“Uit deze jeugdraad ontstaan nieuwe ideeën rond rekrutering en opleidingen, alsook feedback op georganiseerde cursussen of evenementen. Het is de bedoeling om een beter zicht te krijgen op onze arbitrage vanuit het standpunt van onze jongste ledengroep. Vanuit de jeugdraad worden dan voorstellen gedaan voor de globale werking van de Belgische arbitrage”, laat Voetbal Vlaanderen optekenen.

Per provincie wordt een scheidsrechter als verantwoordelijke aangeduid die overleg pleegt met de jongere scheidsrechters uit zijn provincie. De talentvolle Jupiler Pro League-refs Wesley Alen (Antwerpen), Bram Van Driessche (Oost-Vlaanderen) en Bert Put (Limburg) en Proximus League-refs Wesli De Cremer (Vlaams-Brabant) en Jordy Vermeire (West-Vlaanderen) stappen mee in het project.

In totaal mocht Voetbal Vlaanderen op de recentste scheidsrechterscursus 221 nieuwe refs welkom heten. Met 20 rekruten was Vlaams-Brabant het minst goed vertegenwoordigd. Limburg (56), Antwerpen (51), Oost-Vlaanderen (49) en West-Vlaanderen (45) deden een pak beter. Met de introductie van de Jeugdraad Arbitrage hoopt Voetbal Vlaanderen meer jonge scheidsrechters aan te trekken en te behouden.