‘Céline op zoek naar opvolger voor Phoebe Philo’
Foto: catwalkpictures

De geruchten over een nakend vertrek doen al langer de ronde, maar nu meldt ook het toonaangevende Business of Fashion dat Céline-ontwerpster Phoebe Philo na tien jaar klaar is om het stokje door te geven.

Volgens Business of Fashion is het Franse luxebedrijf LVMH druk bezig met het interviewen van sollicitanten die creatief directeur kunnen worden bij modehuis Céline. Zo willen ze zich voorbereiden op het nakende vertrek van de Britse ontwerpster Phoebe Philo, die na tien jaar klaar zou zijn om afscheid te nemen, klinkt het. Het modehuis wil de geruchten evenwel niet bevestigen.

Hoewel de 44-jarige moeder van drie nooit de schijnwerpers opzocht zoals veel van haar collega’s, wordt Philo wel vaak genoemd als invloedrijke naam in de modewereld. Ze debuteerde na haar studies aan Central Saint Martins aan de zijde van haar vriendin Stella McCartney, toenmalig creatief directeur bij Chloé. Toen Stella haar eigen label lanceerde in 2001, nam Philo de teugels over bij Chloé. Sinds september 2008 werkt ze voor het Parijse label Céline.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in