La Course is opnieuw een ééndagskoers
Annemiek van Vleuten Foto: Photo News

La Course, de vrouwenwedstrijd tijdens de Tour de France, wordt in 2018 opnieuw een eendagskoers. Dat werd dinsdag duidelijk bij de voorstelling van de Tour de France 2018. Bij de eerste drie edities lag de finish telkens op de Champs-Elysées, het voorbije jaar werd gespreid over twee dagen. Nu gaat het om één dag, een bergrit van 118 km naar Le Grand Bornand.

De voorbije editie had een aparte opzet. Eerst was er een etappe van 67 km met aankomst op de Col d’Izoard. De eerste 20 rensters uit die etappe mochten twee dagen later vervolgens deelnemen aan een tijdrit in Marseille, waarbij de tijdsverschillen van de eerste rit werden gehanteerd. Annemiek Van Vleuten won beide wedstrijden.

Nu keert de Tour-organisatie terug naar een eendagskoers, over 118 kilometer naar Le Grand Bornand. De wedstrijd wordt dezelfde dag als de mannen gereden, 17 juli, maar iets vroeger op de dag en met een gewijzigd parcours. De vrouwen vertrekken aan de oevers van het meer van Annécy, maar rijden wel dezelfde finale als de mannen met ook de Col de Romme en de Col de la Colombière. De finish ligt op de Grand Bornand.