Met Nafi naar Zuid-Afrika
Nafi Thiam. Foto: © VRT

Vanavond kan u op televisie kiezen tussen seks en sport. VTM heeft het over seksspeeltjes, terwijl NPO 3 laat zien wat er gebeurt als mensen even géén seks hebben. Voor de sportievelingen is er een Belga Sport over ex-wielrenner Michel Pollentier, en Nafi Thiam mag naar het huis van Eric Goens in Zuid-Afrika

1. Belga Sport

Canvas 21.15-22.10 uur

Michel Pollentier pakte op 16 juli 1978 de gele trui van de Tour de France. Maar toen bleek dat hij ook nog iets anders had gepakt. Diezelfde avond nog werd hij uit de wedstrijd gezet: hij had geprobeerd de dopingcontrole te omzeilen met een ‘peertje’ propere urine. Deze aflevering heeft een toepasselijke titel: ‘Meer dan de Peer’.

2. Telefacts

VTM 21.45-22.40 uur

Seks verkoopt. Ook daarom allicht brengt Telefacts het intussen derde luik van zijn seksenquête. Die heeft een toepasselijk onderwerp: de populairste seksspeeltjes. Inclusief verkoopcijfers en getuigenissen van gebruikers.

3. 40 dagen zonder seks

NPO 3 21.25-22.05 uur

Seks verkoopt, ook als het er niet is. Dit programma volgt zeven jongeren die de uitdaging aangaan om veertig dagen geen seks te hebben. De presentator heeft een toepasselijke naam: Johan Eikelboom.

4. Die Huis

Eén 20.40-21.30 uur

Eric Goens krijgt in Zuid-Afrika vanavond bezoek van de Belgische koningin van de atletiek Nafi Thiam. Goens probeert uit te zoeken hoe het voelde voor Nafi om op korte tijd erg bekend te worden, nadat ze in Rio op de Olympische Spelen goud haalde.