Groen: 'Niets doen is niet minder dan schuldig verzuim'
Themabeeld Foto: Yorick Jansens

Door een nieuw fietsongeval met dodelijke afloop in Antwerpen is ‘de maat voor Groen vol’. De partij wil dat het gemeentebestuur een taskforce opricht.

Vandaag werd voor de derde keer op drie weken tijd een fietser doodgereden in Antwerpen. Schepen voor mobiliteit in de stad Koen Kennis (N-VA) zegt dat er voortdurend structureel gewerkt wordt aan verkeersveiligheid. ‘Wij zijn continu bezig om alle kruispunten in Antwerpen te herbekijken’, zegt hij. Toch vindt Groen dat er niet genoeg gebeurt.

‘Elk jaar opnieuw vraag ik aan het stadsbestuur om conflictvrije lichtenregeling in te voeren op alle kruispunten in onze stad of om andere maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te verhogen. Elk jaar opnieuw vindt schepen Koen Kennis (N-VA) dat hij al genoeg doet’, aldus gemeenteraadslid Freya Piryns in een persbericht.

Groen vraagt de gemeenteraad om een ‘taskforce minder verkeersslachtoffers’ op te richten. ‘Wij zijn verbijsterd dat de meerderheid deze motie opnieuw heeft verworpen’, aldus Piryns. ‘Wij zullen deze oproep op de volgende gemeenteraad opnieuw voorleggen. En als het moet de maand daarna opnieuw. Tot het stadsbestuur in actie schiet.'