Zevende en achtste reekshoofd mogen al inpakken op European Open in Antwerpen
Alexandr Dolgopolov (archiefbeeld) Foto: AFP
Op de eerste dag van het European Open tennistoernooi (hard/589.185 euro) in Antwerpen vielen meteen twee verrassingen te noteren: met de Fransman Benoît Paire en de Oekraïner Alexandr Dolgopolov werden meteen het zevende en achtste reekshoofd uitgeschakeld.

Maandag, toen hij voor de toernooilancering een ludieke waterfietsrace afwerkte tegen David Goffin en Steve Darcis, kraaide Benoît Paire (ATP 39) van de pret. Daags nadien was het voor de 28-jarige Fransman gedaan met lachen. Paire verloor in de eerste ronde tegen de Portugees João Sousa (ATP 61) in drie sets: 6-4, 6-7 (2/7) en 7-5. De partij in de Lotto Arena duurde twee uur en achttien minuten.

Sousa schreef de eerste set op zijn naam, maar in de tweede rechtte Paire de rug, en in de tiebreak sleepte het zevende reekshoofd de beslissende derde set uit de brand. Hierin trok Sousa na een gelijkopgaande strijd uiteindelijk aan het langste eind. De 28-jarige Portugees treft in de tweede ronde de Oekraïener Sergiy Stakhovsky (ATP 102), die in de eerste ronde de Amerikaan Jared Donaldson (ATP 52) klopte.

Eerder op de dag plaatste ook Henri Laaksonen (ATP 96) zich voor de tweede ronde door het Oekraïense achtste reekshoofd Alexandr Dolgopolov (ATP 36) in twee sets te kloppen: 6-2 en 7-6 (7/5). De partij duurde een uur en negentien minuten. De 25-jarige Zwitser overklaste zijn tegenstander in de eerste set, maar in set twee herstelde Dolgopolov het evenwicht. Een tiebreak moest de beslissing brengen, en ook hierin toonde Laaksonen zich de sterkste. De Zwitser treft in de tweede ronde de Fransman Julien Benneteau (ATP 93), die in de eerste ronde afrekende met de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 55).