Coucke behoudt vertrouwen in Custovic: “Samen omhoog”
Foto: BELGA

Adnan Custovic blijft de hoofdtrainer van KV Oostende. Dat bevestigde voorzitter Marc Coucke op Twitter. De Bosniër blijft aan de slag tot het einde van volgend seizoen. Hij pakte onlangs over van de ontslagen Yves Vanderhaeghe.

Oostende had dit seizoen wederom steile ambities, maar begon zwak aan het seizoen. Oostende kon in de eerste zeven wedstrijden niet winnen en pakte amper één punt. De Kustploeg nam daarom afscheid van Vanderhaeghe, die de club de voorbije twee seizoenen naar Play-off 1 loodste.

Custovic nam ad-interim over en onder zijn leiding won Oostende in de Belgische beker met 3-1 van Union. In de competitie volgde een 4 op 6 tegen Genk (1-1) en in Kortrijk (1-2), de eerste zege van het seizoen. Afgelopen zondag dwong Oostende Club Brugge tot het uiterste en ging het maar in de slotfase met 2-3 ten onder. Voorzitter Marc Coucke is duidelijk tevreden met het werk van Custovic en geeft de Bosniër een contract tot medio 2019. “Samen omhoog! Proficiat aan & alle vertrouwen in Adi”, klonk het op Twitter.

“Voor hetzelfde geld waren we zelfs ongeslagen want tegen Club kenden we pech in de laatste seconde”, zegt sportief directeur Luc Devroe op de website van Oostende. “Onder Custovic pakten we onze eerste overwinning en we zien dat het voetbal beter wordt. Bovendien kent Adnan de groep en wil de spelersgroep ook verder met hem. We kiezen dus voor continuïteit.”

Custovic is alvast in de wolken met deze beslissing. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag T1 wilde blijven en ik ben het bestuur dan ook dankbaar voor deze geboden kans. Ik ben dag en nacht bezig met deze job en ik heb er alle vertrouwen in dat we snel kunnen wegkomen uit de onderste regionen. Tegen leider Club Brugge toonden we dat we het voetballen niet verleerd zijn en ik was trots op de prestatie van mijn jongens. Nu moeten we op diezelfde weg verdergaan en zo snel mogelijk die tweede zege pakken. Ik zal alvast mijn uiterste best doen om het maximale uit deze groep te halen.”

Zaterdag gaat KV Oostende in de competitie op bezoek bij STVV.

Coucke behoudt vertrouwen in Custovic: “Samen omhoog”
Foto: BELGA