Belgische mode in de kunstgalerie
Foto: Capara

Het Belgische modelabel Capara presenteert zijn nieuwste collectie dit weekend op een bijzondere manier, in de Antwerpse kunstgalerie Sofie Van de Velde.

Capara, opgericht in 2009, gooit het sinds september over een andere boeg. Het Belgische modelabel lanceert maandelijks een nieuwe capsulecollectie die één maand online te koop. Zowel winkels als particulieren kunnen tegelijk beslissen wat en hoeveel ze wanneer kopen. Zo hebben alle partijen het gevoel veel korter op de bal te spelen.

‘Voor ons lukte het anders niet meer’, luidt het bij modelabel Capara. ‘Wij hebben geen budget voor een eigen winkel of een defilé van 100.000 euro of meer per seizoen. Wij zijn niet tegen de mode, maar we hebben er een nieuwe kijk op gekregen. We willen direct met de klant in contact komen en op die manier een nieuwe realiteit creëren.’

Dat doen ze dit weekend bij de Antwerpse kunstgalerie Sofie Van de Velde tijdens een driedaags evenement, waar ze zullen samenwerken met de multidisciplinair kunstenaar Rutger De Vries en installatiekunstenaar Stef Van Looveren. De Vries experimenteert met diverse zelfgebouwde, computergestuurde tools voor spuitbussen en verfbommen, terwijl Van Looveren reflecteert met een surrealistische videoinstallatie over het begrip gender. Hun kunst gaat in dialoog met de nieuwe kledingstukken van Capara.

Het evenement opent vrijdag 20 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur, zaterdag 21 en zondag 22 oktober kunt u de kruisbestuiving tussen mode, kunst en performance ontdekken tussen 14.00 en 18.00 uur, bij Gallery Sofie Van de Velde - Nieuw Zuid, Leon Stynenstraat 21, 2000 Antwerpen.