Steeds meer jobs bij Defensie
Foto: Jobat.be
Het Belgisch leger rekruteert de komende maanden 1.570 nieuwe medewerkers. De gezochte profielen zijn vrij divers. Het gaat zowel om de soldaat/schoolverlater als om hogere profielen zoals geneesheren en ingenieurs.

Het gaat om meer dan honderd verschillende functieprofielen, van soldaat en matroos tot en met officier. En dit zowel bij de land- en luchtmacht als bij de marine- en medische component. In totaal zijn er 35 procent meer open plaatsen in 2018 ten opzichte van dit jaar.

En dit is nog maar een begin. Want Defensie verwacht de komende jaren steeds meer jobaanbiedingen, met pieken tot 2.100 openstaande functies per jaar.

Hoge profielen

Defensie heeft momenteel ook 160 vacatures voor hogere profielen (bachelors en masters) open staan. “We zoeken geneesheren, tandartsen, ingenieurs en informatici”, vertelt Dominiek Saelens, luitenant-kolonel en jobmarketing manager bij Defensie. Al gaat het naast de jobs ook om opleidingen. “Je kan via de koninklijke militaire school, een universiteit of de hogere zeevaartschool een diploma halen en tegelijkertijd je werk veiligstellen. Zo kan je bij Defensie piloot of luchtverkeersleider worden”, klinkt het.

Waarom zou iemand bij Defensie komen werken, een job in vaak moeilijke omstandigheden? Saelens ziet genoeg troeven, naast de grote jobdiversiteit en studiemogelijkheden. Hij wijst op de aard van de job (“actief en teamwork”). En ook op de doorgroeimogelijkheden en de marktconforme verloning, die overigens identiek is voor mannen en vrouwen.

>

 

>