Vandoorne kijkt uit naar Austin:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Na een teleurstellende race in Japan kijkt onze landgenoot Stoffel Vandoorne er naar uit om de komende twee weken voor het eerst in de Verenigde Staten en Mexico te racen.

Het wordt opnieuw erg druk in de Formule 1. Na een intens drieluik in Azië wordt er nu in de Verenigde Staten en Mexico geracet en dat met slechts een week ertussen. Voor Stoffel Vandoorne zijn het twee 'nieuwe' circuits. 

"Ik kijk er echt naar uit om op een week tijd zowel in de Verenigde Staten als in Mexico te racen en twee circuits te leren kennen waarop ik nog niet eerder heb geracet," blikt Vandoorne vooruit. "Ik heb heel wat mooie dingen gehoord over het Circuit of The Americas. Het is een circuit waarvan veel racers houden aangezien het een beetje vanalles in zich heeft. Austin is ook een mooie plaats om te bezoeken. Vanuit mijn rol als reserverijder voor het team ben ik er de voorbije jaren al een aantal keer geweest. Het was altijd leuk om de stad te bezoeken en naar de lokale restaurants te gaan."

Ondanks het feit dat Vandoorne nog geen meter met een F1-bolide op het Circuit of The Americas heeft gereden gaat Vandoorne komend raceweekend met vertrouwen tegemoet. Vandoorne heeft immers al 'virtueel' kennisgemaakt met het circuit, een ideale voorbereiding op het echte werk dat vanaf vrijdag volgt.

"Ik ben niet nerveuzer omdat ik naar een circuit ga waarop ik nog niet geracet heb, het tegenovergestelde zelfs. We bereiden ieder raceweekend op dezelfde manier voor met de engineers. Ook al heb ik nog nooit in het echt op het circuit gereden, ik heb wel al heel wat rondjes in de simulator gereden. Ik kijk er dan ook naar uit om op vrijdag meteen met de afstelling van de wagen te kunnen beginnen en de wagen zo snel en zo goed mogelijk afgesteld te krijgen."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: