Mercedes-Benz roept wereldwijd ruim 1 miljoen auto’s terug
Foto: r
Door een kabelprobleem kan de airbag aan de bestuurderskant spontaan openklappen.

Mercedes-Benz roept wereldwijd ruim een miljoen auto’s terug naar de garage wegens een mogelijk defect aan de airbags. Volgens Mercedes-moederbedrijf Daimler kan door het defect - die veroorzaakt wordt door een slecht werkende kabel - de airbag aan de bestuurderskant spontaan uitklappen. Dat heeft in enkele gevallen tot lichte verwondingen geleid.

Modellen van na 2011

Het gaat onder meer om 400.000 auto’s in Groot-Brittannië en enkele honderdduizenden in Duitsland. Of er ook auto’s met het probleem in België rondrijden is nog onduidelijk. Het gaat immers om verschillende types en modellen. Getroffen zijn onder meer de Mercedes  A, B, C en E, alsook de modellen  CLA, GLA en  GLC, die tussen november 2011 en juli 2017 in de verkoop zijn gebracht.

De klanten zullen een brief krijgen waarin ze gevraagd worden de auto voor reparatie terug naar de garage te brengen. De herstelling zou minstens een uur duren en zou gratis zijn.

Takata

Het defect staat los van eerdere problemen met airbags van de inmiddels failliete Japanse autotoeleverancier Takata. Daardoor vielen meerdere dodelijke slachtoffers en moesten in totaal meer dan 100 miljoen auto’s terug naar de garage.