Nationaal pistecoach tempert ambities op EK-piste in Berlijn: “We zijn verwend de voorbije jaren”
Foto: Photo News

Pistecoach Peter Pieters is met zijn elfkoppige selectie neergestreken in Berlijn. Maandag proefden Kenny De Ketele en co van het vernieuwde ovaal. Bij Peter Pieters polsten we naar de verwachtingen. “De voorbije jaren werden we verwend”, opent de Nederlander het gesprek.

“In de aanloop naar dit EK was het kwakkelen”, aldus Pieters. “Kenny De Ketele werkt aan de weg terug na een valpartij. Robbe Ghys haakte af met een peesontsteking in de knieholte. Waar Lotte Kopecky staat, na een pechjaar, is onduidelijk. Tel dat allemaal op en we moeten de ambities temperen. We hopen op medailles, maar moeten gezien de omstandigheden incalculeren dat we eens met wat minder moeten tevreden zijn.”

Begin november worden in Pruszkow (4-5/11) en Manchester (10-12/11) WB-wedstrijden gereden.

“Tegen die tijd kunnen verschillende renners naar een conditiepiek opklimmen. Hopelijk kunnen we dan opnieuw over Ghys beschikken en zijn De Ketele en Kopecky topfit. Nu al moeten we focussen op het WK van volgend jaar in Apeldoorn. De voorbije jaren liep het als een trein en nu worden we met enkele tegenslagen geconfronteerd. Het hoort er bij. Wie weet, valt het allemaal wel in de juiste plooi en kunnen we toch nog verrassen in Berlijn.”