Kirsten Flipkens gaat er meteen uit in Luxemburg
Foto: Photo News

Kirsten Flipkens (WTA 75) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg (hardcourt/250.000 dollar). ‘Flipper’ verloor na één uur en 22 minuten in twee sets (6-3 en 6-4) van de Braziliaanse Beatriz Haddad Mia, het zevende reekshoofd.

Eerder op de dag plaatste Elise Mertens (WTA 38) zich wel al makkelijk voor de tweede ronde. Mertens versloeg de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 94) in twee korte sets (6-0 en 6-2). Haar volgende tegenstandster is de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 85).

Naast Mertens en Flipkens staan ook Alison Van Uytvanck (WTA 88) en Yanina Wickmayer (WTA 112) op de hoofdtabel. Zij plaatsten zich via de kwalificaties. Van Uytvanck neemt het in de eerste ronde op tegen de Kroatische Ajla Tomljanovic (WTA 157), Wickmayer treft de Britse Heather Watson (WTA 81).

LEES MEER over de tegenstandsters van Van Uytvanck en Wickmayer

In het dubbelspel neemt Elise Mertens, aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, deel. Als derde reekshoofd treft het duo in de eerste ronde Kirsten Flipkens en de Canadese Eugenie Bouchard.