Wanty-Groupe Gobert sluit het seizoen af als beste team in de Europe Tour
Foto: Photo News

Het Waalse procontinentale team Wanty-Groupe Gobert sluit het wielerjaar 2017 af als leider van het ploegenklassement in de UCI Europe Tour. Wanty telt 3200 punten, 31 meer dan het Franse Cofidis (3169 ptn). Met enkel nog de Sluitingsprijs Putte-Kapellen dinsdag op het programma, waar Cofidis niet deelneemt, kan hen de leidersplaats niet meer ontsnappen. Het is het tweede jaar op rij dat Wanty het ploegenklassement in de Europe Tour op zak steekt.

Wanty nam vorige woensdag de leiding in het klassement over van Cofidis, na de zesde plaats van Xandro Meurisse in de Famenne Ardenne Classic. Op de derde plaats in het klassement staan de Italianen van Androni-Sidermec-Bottecchia (2959 punten). Veranclassic Aqua Protect is momenteel vijfde met 1990 punten, Veranda’s Willems-Crelan achtste met 1990 punten en Sport Vlaanderen-Baloise elfde met 1596 punten.

Het ploegenklassement van de Europe Tour baseert zich op de punten van de acht beste renners van elk team. Nacer Bouhanni (Cofidis) staat op kop van het individuele klassement, met 1124 punten. De beste renner van Wanty is Kenny Dehaes (671 punten), op de veertiende plaats.