Van Uytvanck en Wickmayer kennen hun tegenstandsters in WTA Luxemburg
Foto: Photo News

Alison Van Uytvanck (WTA 88) en Yanina Wickmayer (WTA 112) kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg (hardcourt/250.000 dollar).

Van Uytvanck treft de Kroatische Ajla Tomljanovic (WTA 157), terwijl Wickmayer de degens kruist met de Britse Heather Watson (WTA 81). Beide Belgische vrouwen plaatsten zich via de kwalificaties op de hoofdtabel, waar ze Elise Mertens (WTA 38) en Kirsten Flipkens (WTA 75) vervoegen.

De 23-jarige Van Uytvanck speelde al één keer eerder tegen Tomljanovic. In 2013 verloor ze tijdens de tweede ronde van de US Open van de Kroatische.

De 27-jarige Wickmayer trof al vier keer Watson. Wickmayer leidt in de onderlinge confrontaties met 3-1, maar de Britse won wel de laatste ontmoeting, in Miami in 2016.

Wickmayer en Van Uytvanck voegen zich op de hoofdtabel bij Elise Mertens en Kirsten Flipkens. Mertens, het vijfde reekshoofd, won maandag al haar eerste ronde tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 94). In de tweede ronde wacht de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 85). Beiden speelsters kwamen elkaar nog nooit tegen op het WTA-circuit.

Later maandag speelt Kirsten Flipkens in haar eerste ronde tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 58), het zevende reekshoofd.