Autobestuurder die inreed op zondagsmarkt in Gent vrij onder voorwaarden

De autobestuurder die zondagmorgen aan hoge snelheid inreed op de markt aan het Edmond van Beverenplein, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. Het gaat om een 20-jarige man die onder invloed verkeerde.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur op de zondagsmarkt op het Van Beverenplein. Het voertuig reed richting het Van Beverenplein, waar de marktkramers hun kraam nog aan het uitstallen waren.

De bestuurder verloor de controle over het stuur en reed tegen een boom en een fietsstalling. Daarna reed hij tegen een paneel en kwam hij tot stilstand op het Van Beverenplein. Niemand raakte gewond op het marktplein en de zondagsmarkt kon gewoon plaatsvinden.

De man vluchtte weg na het ongeval maar de politie kon hem oppakken nadat hij later opnieuw kwam kijken naar de plaats van het ongeval. Het gaat om een 20-jarige man. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar vrijgelaten onder voorwaarden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en hij zal zich later nog moeten verantwoorden voor het ongeval.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in