Xavier Reckinger krijgt Duitse hockeyvrouwen onder zijn hoede
Foto: kms

Xavier Reckinger is de nieuwe hoofdcoach van de Duitse vrouwenhockeyploeg. De voormalige Red Lion was al T2 en ondertekende in zijn nieuwe functie een contract tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Reckinger neemt de scepter over van Jamilon Mülders, van wie hij de assistent was. Mülders wordt op zijn beurt coach van de Chinese vrouwenploeg. De 33-jarige Reckinger is de eerste buitenlander die in dienst treedt van de Duitse hockeybond. “Xavier staat voor een moderne benadering van het hockey. We zijn ervan overtuigd dat we met hem de juiste persoon hebben gevonden om het team verder te laten ontwikkelen”, zegt bondsvoorzitter Wolfgang Hillmann maandag in een verklaring.

“Xavier is zonder twijfel een coach met een grote toekomst voor zich”, vult sportief directeur Heino Knuf aan. “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij wel al veel ervaring. In België zorgde hij mee voor de ontwikkeling van heel wat jonge talenten die het onze nationale ploegen vandaag heel lastig maken in internationale competities.”

Reckinger nam met de Red Lions twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 2008 werden ze negende in Peking, vier jaar later vijfde in Londen. Hij verzamelde 328 caps. “Ik sta met deze nieuwe opdracht bij de Duitse vrouwen voor een heel grote uitdaging”, zegt de Brusselaar in een eerste reactie.

In augustus eindigde Duitsland als vierde op het EK in Amstelveen. In de halve finales verloren de Duitsers met 0-1 van België. Daarna bleek Engeland (0-2) te sterk. De Red Panthers verloren de finale van gastland Nederland (0-3). De eerste grote uitdaging voor Reckinger wordt het WK 2018 in Londen. Duitsland staat zevende op de wereldranking, België is veertiende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in