Dertig jaar cel voor Roemeen die ex-vriendin keel oversneed voor ogen politie

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Roemeen Ludovic Z. (41) veroordeeld tot dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij had de Roemeense twee jaar geleden de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid. Daarna had hij haar vanop het balkon van drie hoog naar beneden geduwd. De politie en tal van omstaanders waren getuigen van de gruwelijke feiten.

Dorina had een punt achter haar kortstondige relatie met Ludovic gezet, omdat hij geweld tegen haar had gebruikt. De beklaagde kon de breuk niet verkroppen en stalkte haar. Hij was in de nacht van 26 op 27 mei 2015 het appartement van haar onderbuur Theo H. binnengedrongen. De man werd vastgebonden en acht uur lang gegijzeld.

Toen Ludovic om 11 uur ‘s morgens hoorde hoe Dorina de sloten van haar deur opende, sneed hij Theo’s benen los en dwong hij hem de trap op naar haar appartement. De man moest roepen dat hij ziek was, zodat Dorina de deur zou openen. Daarna drong Ludovic samen met zijn gijzelaar haar appartement binnen.

Het slachtoffer had daarvoor al de politie verwittigd, omdat ze sigarettenrook had opgemerkt in het gebouw, terwijl zij en Theo niet rookten. Ze was bang dat Ludovic in het gebouw was en die vrees bleek terecht. Toen de politie ter plaatse kwam, trok de beklaagde haar het balkon op.

Hij stelde de politie een ultimatum: de agenten moesten vertrekken of hij zou haar doden. Toen ze niet vertrokken én er ook nog eens in slaagden om de benedendeur te forceren, sneed hij haar de keel over en duwde hij haar van drie hoog naar beneden. De politie slaagde erin om Theo H. te bevrijden. Ludovic had intussen ook in zijn eigen hals gesneden en dreigde van het balkon te springen. De speciale eenheden konden hem overmeesteren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig