Camacho (Waasland-Beveren) en Azouni (KV Kortrijk) riskeren één speeldag schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag één speeldag schorsing en een boete van 400 euro gevorderd tegen Rudy Camacho (Waasland-Beveren). Larry Azouni (KV Kortrijk) kijkt aan tegen een schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief, en een geldstraf van 600 euro. Beide spelers werden afgelopen weekend op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Rudy Camacho haalde in de slotfase van de verplaatsing naar AA Gent (2-0) de doorgebroken Mamadou Sylla neer. Scheidsrechter Sébastien Delferière toonde de Franse verdediger van de Waaslanders aanvankelijk de gele kaart, maar op aanraden van de Video Assistant Referee (VAR) bekeek hij de beelden. Op basis daarvan kreeg Camacho alsnog een rode kaart. Indien Waasland-Beveren het schikkingsvoorstel van het Bondsparket aanvaardt, mist Camacho de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem (22/10).

Op het veld van Standard Luik ging KV Kortrijk met 3-1 onderuit, mede omdat de Kerels bijna een uur met een man minder moesten voetballen. Larry Azouni ging in de 37e minuut met gestrekt been door op de voet van Edmilson Junior, ref Luc Wouters stuurde de Tunesische middenvelder van KVK meteen van het veld. Het Bondsparket vraagt voor die roekeloze overtreding één speeldag effectieve schorsing en eentje met uitstel, waardoor Azouni riskeert geschorst te zijn voor de thuismatch tegen AA Gent (21/10).

Beide clubs kunnen het schikkingsvoorstel weigeren en moeten dan dinsdagmiddag met hun speler voor de Geschillencommissie verschijnen.