Nieuwe Frans-Belgische ministerraad over veiligheid op komst
Foto: BELGA

Voor het einde van de lente zal er opnieuw een gezamenlijke, Frans-Belgische ministerraad plaatsvinden over de strijd tegen terreur en de samenwerking tussen beide landen. Dat hebben premier Charles Michel en zijn Franse collega Edouard Philippe maandag aangekondigd na een ontmoeting in Brussel.

'We hebben de principiële beslissing genomen om volgend jaar een nieuwe gemeenschappelijke, ministeriële vergadering te beleggen. Daaraan zullen de verschillende ministers deelnemen die bij veiligheid betrokken zijn. Bedoeling is een stand van zaken op te maken van beslissingen uit het verleden en te kijken hoe we de banden kunnen versterken in de samenwerking tegen terrorisme', verklaarde premier Michel. De Franse eerste minister preciseerde dat die vergadering er zal komen 'voor het einde van de lente 2018'.

Reeds in februari 2016 vond in Brussel een Frans-Belgische ministerraad plaats over hetzelfde thema - toen nog met Manuel Valls als premier van onze zuiderburen. Daar werden toen afspraken gemaakt over gezamenlijke speurdersteams en een nauwere samenwerking tussen het federaal parket en het parket van Parijs, die gespecialiseerd zijn in terreurbestrijding.

In een gezamenlijke verklaring gaven Michel en Philippe nog aan achter de oprichting te staan van een ruimere ministeriële vergadering op het niveau van de ministers van Justitie. Daarbij zouden ook Spanje en Marokko aan de tafel plaatsnemen.

(belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig