Hang eens een museumstuk aan je arm
Foto: louis vuitton
De samenwerking tussen het Franse modehuis Louis Vuitton en de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons is toe aan zijn tweede collectie. Nadat Jeff Koons eerder al kunstwerken van Vincent Van Gogh en Leonardo Da Vinci een tweede leven gaf als handtas, is het deze keer de beurt aan werken van onder meer Paul Gauguin en Claude Monet.

Wanneer Jeff Koons carte blanche krijgt van Louis Vuitton, krijgen schilderijen van oude meesters een tweede leven als handtas. Ver moet de Amerikaanse kunstenaar niet zoeken voor inspiratie: hij recycleert een deel van de veertig schilderijen die hij onder handen nam voor zijn Gazing Ball-serie tussen 2014 en 2015, en die worden vervolgens op verschillende handtasmodellen van het Franse modehuis geprint.

Het tweede deel van de collectie voor Louis Vuitton, die vanaf 27 oktober verkrijgbaar is, bestaat uit kunstwerken van François Boucher (Rustend meisje), Paul Gauguin (Te nave nave fenua), Edouard Manet (Le dejeuner sur l'herbe), Claude Monet (Waterlelies), Nicolas Poussin (De overwinning van Pan) en J.M.W. Turner (Oude Rome). Net zoals bij de eerste handtassen werd ook het bekende monogram vervangen door de initialen van de kunstenaar.

Ter gelegenheid van het tweede deel van de samenwerking, nam Koons de tijd om tien vragen te beantwoorden over zijn favoriete kunstwerken en musea, maar ook wie van hen hij zou uitnodiging voor een picknick en waarom hij kreeft voor hen zou bereiden, mocht een diner nog tot de mogelijkheden hebben behoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in