Serie Schoenaerts en De Niro definitief geschrapt door Weinstein-schandaal
Schoenaerts - Weinstein

De Amerikaanse serie die in de maak was met onze landgenoot Matthias Schoenaerts wordt definitief geannuleerd. Dat gebeurt na het seksschandaal rond Harvey Weinstein. Zijn bedrijf had namelijk een groot deel van de reeks moeten financieren.

De voorbije dagen waren er al berichten dat de serie van regisseur David O. Russell en met onder andere Schoenaerts en topacteurs Julianne Moore en Robert De Niro mogelijk in het gedrang zou komen. The Weinstein Company van de omstreden producent Harvey Weinstein zou de helft financieren van de nog titelloze serie van Amazon.

Amazon, dat als nieuwe speler in het tv-landschap de reeks had willen uitzenden op Amazon Prime, had al zo’n 40 miljoen dollar geïnvesteerd in de serie. Het bedrijf van Weinstein had voorlopig nog geen geld op tafel gelegd. En door het seksschandaal komt dat er nu ook niet meer.

Omdat het prijskaartje van de serie ook behoorlijk hoog lag (het werd begroot op minstens 160 miljoen dollar of zo’n 135 miljoen euro, red.) is het, volgens bronnen, te snel en te moeilijk om nog nieuwe geldschieters te vinden voor het project. Dat was zeker het geval nadat ook Roy Price, baas van Amazon Studios, beschuldigd werd van seksuele intimidatie.

‘Uit respect voor betrokkenen’

Serie Schoenaerts en De Niro definitief geschrapt door Weinstein-schandaal
De Niro met Schoenaerts.

Amazon heeft nu dus beslist om definitief de stekker te trekken uit de reeks, zo meldt het bedrijf in een persbericht. In een gezamenlijk statement zeggen regisseur David O. Russell en acteurs Robert De Niro en Julianne Moore dat ze de beslissing van Amazon respecteren in het licht van het recente nieuws. ‘Uit respect voor al de betrokkenen, hebben we samen beslist dat het beter is om niet verder te gaan met deze show’, werd er nog aan toegevoegd.

Matthias Schoenaerts zelf heeft voorlopig nog niet officieel gereageerd.

Reeks over maffia

Bedoeling was dat het een serie over de maffia zou worden van twee seizoenen met telkens 8 afleveringen. Eind augustus nog plaatse Schoenaerts een aantal foto’s op zijn Instagram-account met steracteur Robert De Niro, die ook in de serie zou spelen.

David O. Russell is de regisseur achter films als The Fighter, Silver Linings Playbooks, American Hustle en Joy.