Oliver Stone trekt zich terug uit Weinstein-productie
Foto: AFP

Regisseur Oliver Stone trekt zich terug uit de opnames van de tv-serie Guantanamo zolang het bedrijf van de omstreden producer Harvey Weinstein bij de reeks betrokken is.

De voorbije dagen doken steeds meer getuigenissen op van vrouwen over ongepast en grensoverschrijdend gedrag van de topproducent. Weinstein heeft al toegegeven dat hij vrijpostig is geweest, maar hij ontkent dat er ooit sprake was van seks zonder toestemming.

In een boodschap op zijn Facebookpagina laat regisseur Oliver Stone vandaag weten dat hij zich terugtrekt uit de opnames van de reeks Guantanamo zolang het bedrijf van Weinstein betrokken partij is.

‘Ik heb de laatste dagen veel gereisd en was me niet bewust van alle vrouwen die de getuigenissen over Weinstein in de New York Times onderschrijven. Ik ben geschokt na wat ik de voorbije dagen heb gelezen en prijs de moed van de vrouwen die ervoor gekozen hebben om met hun verhaal naar buiten te komen’, schrijft Stone.

‘Daarom heb ik ook beslist om me terug te trekken uit de opnames van de tv-serie Guantanamo zolang de Weinstein Company er bij betrokken is’, aldus nog Stone.

Guantanamo gaat over de terreurverdachten die opgesloten zaten in de gevangenis van Guantanamo op Cuba. De opnames voor de reeks beginnen normaal eind dit jaar.

Eerder deze week rezen ook al vraagtekens over de financiering van een nog titelloze televisieserie van David O. Russell over de maffia met Robert De Niro en Matthias Schoenaerts. The Weinstein Company zou als coproducent van die reeks optreden, maar het is twijfelachtig of dat nog doorgaat na de heisa van de voorbije dagen.