Buschauffeur ‘straft’ kinderen die ‘belletjetrek’ spelen
Themabeeld Foto: ss

Een kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.

Een tiental jongeren zat woensdag na schooltijd op de bus van De Lijn richting Tervuren. Het ging om lijn 526 die vertrokken was aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee.

Een van de jongeren duwde op de stopknop, een teken voor de chauffeur dat er aan de volgende halte moet gestopt worden omdat er mensen moeten uitstappen. ‘Het ging om een weddenschap, vertelt een van de moeder aan Het Laatste Nieuws.

Ultimatum

Toen dat uitstappen bij die volgende halte niét gebeurde, stelde de buschauffeur de jongeren voor een ultimatum: of er stapt iemand uit, of de bus rijdt verder, zonder nog te stoppen, tot de eindhalte in Tervuren.

De buschauffeur passeerde daarna 12 haltes, zonder er te stoppen, goed voor zo’n vijf tot zes kilometer. Dertig kinderen werden uiteindelijk aan de eindhalte in Tervuren afgezet. Ze moesten hun ouders of grootouders opbellen om hen daar te komen halen.

‘In de fout gegaan’

Bij De Lijn hebben ze intussen weet van het voorval. Ze betreuren het incident. ‘Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Onze chauffeur is in de fout gegaan. Hij heeft niet op gepaste wijze gereageerd’, klinkt het. ‘We willen ons hiervoor verontschuldigen en zullen ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt.’

De Lijn gaat ook nog alle ouders die zich kenbaar gemaakt hebben, apart contacteren voor excuses.