Je thuis is de jouwe. Jouw interieur, jouw kleuren, jouw decoraties. Waarom zou de televisie daar van uitgesloten zijn, vroeg Samsung zich af?
Dossier aangeboden door Samsung.

Integraal aan het concept van The Frame is dat deze televisie deel van het interieur wordt. Het mag geen vreemd object zijn dat vloekt met de rest van de kamer. Daar heeft ontwerper Yves Béhar bijzonder veel aandacht aan besteed. The Frame kan daarom in hoge mate gepersonaliseerd worden. Zo past het wel helemaal bij jouw interieurkeuzes.

Een eigen kader

De naam verraadt het al: The Frame heeft een kader. Net zoals bij een lijstje voor een foto. Als je een omlijsting aanschaft, dan ga je op zoek naar een kader dat past bij de muurkleur, bijvoorbeeld. Dat kun je bij The Frame ook. Bij aankoop kun je kiezen uit drie verschillende houten kaders die rond het scherm passen. Met een keuze tussen een witte, een lichthouten, Scandinavisch-aanvoelende of een walnoot kader, kun je een harmonieus geheel met de muurkleur en andere meubels laten ontstaan. Later toch zin in iets anders? Klik het houten kader los en vervang het door een andere kleur.

Het juiste formaat

The Frame is beschikbaar in twee én binnenkort drie formaten. Nu in de winkels ligt een 55 en 65 inch The Frame, mooie formaten om in je woonkamer volop te genieten van films met een spectaculaire beeldkwaliteit. Ook voor Art Mode zijn deze formaten perfect. Kunstwerken worden getoond met afmetingen die dicht bij de realiteit staan. Net zoals in het museum. Tip: als je een scherm aan een muur hangt, dan lijkt hij snel kleiner dan als het los op een meubel staat. Dat is zeker zo als het scherm omringd is door andere decoraties, zoals fotokaders.

In een slaapkamer of compacte ruimte is wellicht 55 inch of groter te omvangrijk. Daarom lanceert Samsung binnenkort een 43 inch The Frame. Dit kleiner formaat is ideaal als de kijkafstand niet extreem groot is en de muuroppervlakte beperkt.

Verschillende opstellingen

Je kunt ook kiezen hoe je The Frame inplant in de ruimte. Ophangen is een interessante optie, omdat dit de illusie van een schilderij vergroot. Het No-Gap-ophangsysteem zorgt daar nog extra voor door het scherm heel dicht tegen de muur te monteren. The Frame kan echter ook los van de muur geplaatst worden, interessant in grote, open leefruimtes die onderverdeeld zijn in zones. Standaard wordt een heel discrete voet meegeleverd die bestemd is voor plaatsing op een meubel zoals een dressoir. Optioneel is er echter ook een strakke Studio-stand beschikbaar die geïnspireerd is op een schildersezel. Dankzij de dunne kabel (weggewerkt in de stand) en de One Connect Box moet je niet afrekenen met vele kabels die het design ontsieren.

Toon (je eigen) kunst

Het unieke aan The Frame is de Art Mode. Als je de televisie niet actief gebruikt, worden kunstwerken op het scherm getoond. In plaats van een groot zwart vlak aan de muur, wordt je woonkamer net verrijkt met inspirerende beelden. Dankzij het mooie kader denk je ook overtuigd: “Dit is een kunstwerk, niet een tv”. De Art Mode laat je kiezen uit de Samsung Collection, een gecureerde collectie werken. Daarnaast kun je via de Art Store kunstwerken selecteren afkomstig uit de collecties van zeven prominente galerijen. Een laatste optie is The Frame je eigen foto’s te laten tonen. Aangezien The Frame een echte 4K-televisie is, tonen zowel de kunstreproducties als je eigen werken haarscherp en met alle detail.

Zowel bij kunstwerken als je eigen beelden kun je de presentatie nog verder personaliseren. Met een passe-partout in één van de tien kleuren, zodat je het kleurenspel in het getoonde beeld kunt accentueren. Eigen foto’s kun je ook onder meer in een twee- of drieluik tonen, met schadow, of als een panorama. Kortom, tot in de kleinste puntjes kun je The Frame personaliseren en eigen maken.