Alles is er aan gedaan om The Frame te laten opgaan in je interieur. Als eerste televisie ooit heeft het een design dat wél past bij jouw smaak. Maar hoe is dat gerealiseerd?
Dossier aangeboden door Samsung.

Laat er geen twijfel over bestaan: het uitgekiend design van The Frame is op alle vlakken ontworpen om het toestel ‘onzichtbaar’ te maken. Niet door werkelijk uit het oog te verdwijnen, wel door de televisie te laten lijken op een schilderij. Bekroonde ontwerper Yves Béhar en Samsung viseerden daarbij de elementen die een klassieke tv zo drukkend aanwezig maken in een woon- of slaapkamer. De kabels bijvoorbeeld.

Gedaan met de spaghetti

Een televisie op een mooie manier in de woonkamer plaatsen wil iedereen. De meesten struikelen – soms letterlijk – over de kabels. Al gauw lopen er een vier-vijftal kabels naar het scherm. Het is moeilijk om dat op een propere manier te doen. Het lijkt toch gauw een kabelspaghetti. Niet het effect dat je wilt, wellicht. Samsung heeft er echter een antwoord op: een bijna-onzichtbare kabel en de One Connect Box. Bij The Frame sluit je de digitale tv-decoder, console en Blu-rayspeler niet rechtstreeks op het scherm aan. Ook de eventuele kabel naar een soundbar of naar een antenne lopen niet in de weg. Alles wordt aangesloten op de One Connect Box, een apart kastje dat je bijvoorbeeld in een meubel kunt wegstoppen. Het elimineren van zoveel mogelijk kabels die naar het scherm lopen was een belangrijke stap om rust en evenwicht in een interieur te behouden.

Onzichtbare kabels

Vanuit deze One Connect Box vertrekt dan een enkele dunne kabel naar The Frame. Deze transparante optische kabel kun je heel gemakkelijk bijna onzichtbaar wegwerken, zowel als je het toestel ophangt of hem op één van de beschikbare stands plaatst. De Optionele Samsung Studio Stand bijvoorbeeld, laat toe om de kabel in één van de poten naar de grond te leiden. De dunne kabel is ook heel handig als je The Frame ophangt. Er wordt een kabel van vijf meter meegeleverd. Zo heb je een maximale flexibiliteit bij de installatie. Met een beetje moeite hang je The Frame zo op dat toevallige passanten zelfs niet merken dat het een televisie is!

No-gap ophangen

Als je The Frame als een kunstwerk aan de muur wilt ophangen, dan moet het ook echt aan de muur bevestigd worden zoals een fotokader of omlijsting. Een klassieke tv die met een beugel gemonteerd wordt, hangt echter altijd op een aantal centimeter van de muur. Dat zou de uitstraling van The Frame niet ten goede komen. Daarom ontwikkelde Samsung de No-Gap-bevestigingssysteem, waardoor The Frame strak tegen de muur hangt. Net als een echt kunstwerk.

Weg met de kastjes

Nog zoiets dat een interieur rommelig doet lijken: een hele collectie afstandsbedieningen. Eentje van de tv, van de decoder, Blu-rayspeler, soundbar… het lijstje lijkt altijd maar te groeien. Ook daar heeft The Frame een oplossing voor. Bij het toestel zit een One Remote Control, een universele afstandsbediening die de kastjes van randapparatuur kan vervangen. Het instellen gaat heel snel dankzij instructies die op het scherm verschijnen als je nieuwe toestellen aansluit. Dat levert een veel nettere living op. Drie tot vier zappers mogen de schuif in, alleen de afstandsbediening van The Frame is nodig!