Een Cézanne of Monet bij je thuis ophangen is iets voor de happy few. Of je hebt een The Frame. Via deze unieke Samsung-televisie heb je toegang tot de kunstcollecties van zeven beroemde galerijen.
Dossier aangeboden door Samsung.

The Frame uniek noemen is geen overdrijving. Ja, het is een tv met de nieuwste snufjes. Maar ontwerper Yves Béhar tekende in de eerste plaats een toestel dat door zijn rustgevende en personaliseerbare vorm veel beter past in jouw interieur. Het oogt als een kunstwerk met een mooie omlijsting. Visueel staat The Frame even sterk, of hij nu aan of uit staat. En dat is allemaal te danken aan de Art Mode, die meesterwerken van de grootse schilders en fotografen naar je salon brengt. Als je de tv niet gebruikt, wordt er op het scherm een fraai kunstwerk getoond. Het donkere scherm waar niemand van houdt wordt vervangen door iets intrigerend, aantrekkelijk en inspirerend.

Inspiratie uit kunst

Picasso verwoordde het al treffend: “Het doel van kunst is het stof van het dagelijkse leven van je ziel te poetsen”. Kunst in je interieur zorgt voor rust en inspiratie, iets om bij stil te staan. Welke kunst je kiest is bovendien een sterke uiting van je individualiteit. Misschien ben je verwonderd door de confronterende luchtfotografie van Yann Arthus-Bertrand of verlies je jezelf graag in de surrealistische fantasie van Hieronymus Bosch. Met The Frame kan dat, dankzij de Art Mode. Die tovert de tv bij niet-gebruik om tot je persoonlijke kunstgalerij.

Met zijn houten frame en bijna onzichtbare kabels lijkt The Frame al heel sterk op een schilderij of kunstfoto. Het maakt niet uit of je hem tussen je andere fotokaders ophangt of The Frame op de discrete stand op een meubel plaatst. Of wat dacht je van The Frame op een klassieke schildersezel te plaatsen?

Honderd kunstwerken

Via de Art Mode kun je gratis werken kiezen uit de Samsung Collection. Deze collectie van honderd kunstwerken is exclusief samengesteld uit de werken van 37 gerenommeerde kunstenaars. Je vindt vast je gading. Bovendien biedt de Samsung Collection een manier om je horizonten te verbreden en nieuwe dingen te ontdekken. De artiesten vertegenwoordigen tien verschillende kunstgenres.  Je hebt de keuze uit een schitterende selectie foto’s, schilderijen, tekeningen en digitale kunstwerken. De Samsung Collection is gecureerd door Elise Van Middelem. Met een achtergrond bij Louis Vuitton is zij al vijftien jaar bezig met het creëren van kunstervaringen en –events. Zij ziet in The Frame een totaal nieuwe manier om van kunst te genieten. “The Frame heeft het potentieel om onze perceptie van hoe we kunst bekijken helemaal op zijn kop te zetten”, denkt ze. Kunst wordt niet langer iets dat je in een drukke massa vluchtig bekijkt in een museum. Je kunt thuis, in jouw vertrouwde omgeving, genieten van één werk. Net alsof je het originele zou hebben hangen. Het verschil is dat je na een week, maand of wanneer jij wilt met een druk op de knop een ander kunstwerk kunt bewonderen.

Poort tot Kunst met de grote K

Voor echte kunstliefhebbers is er de Art Store. Neem er een abonnement en The Frame wordt een toegangspoort tot werken van zeven gerenommeerde kunstinstellingen. De lijst omvat indrukwekkende namen, zoals de Saatchi-collectie, Museo del Prado en de fotografen van Magnum. Het aanbod is heel divers en overkoepelt vele kunststromingen, zodat je de ene dag rust haalt uit de waterlelies van Monet en de volgende dag verwonderd neerkijkt op een New Yorkse straatscène van Werner Bischof.

Dankzij de Art Mode en de Art Collection overstijgt The Frame de  functionele rol van de televisie. “Dit is een kunstobject dat op dezelfde manier als een gedrukte foto of een schilderij in je interieur past”, merkt ontwerper Yves Béhar op.