Bedrijf brengt light-avocado op de markt
Foto: Shutterstock
Avocado’s zijn anno 2017 niet meer weg te denken van sociale media. Wie dacht dat we het nu zo stilletjes aan wel gehad hadden met de fruitsoort, kan zich wel eens goed vergissen. Er is namelijk een light variant ontwikkeld. Stijgt de populariteit naar onbekende hoogtes?

Wereldwijd is de vrucht erg gegeerd en het mag dus niet verbazen dat er sinds kort ook een light versie beschikbaar is. De variant werd bedacht door het Spaanse merk Isla Bonita van voedselproducent Eurobanan. De vruchten zouden 30 procent minder vet bevatten dan de gewone soorten.

Deze nieuwe soort avocado zou sneller rijpen, maar minder snel bruin worden. Het grootste verschil zit in het vetpercentage en ook de smaakt verschilt. De dieetversie is volgens de producent milder en heeft sappiger vruchtvlees, waardoor de fruitsoort perfect geschikt is om te gebruiken in smoothies, koude soepjes en cocktails.

Hoewel het vetgehalte in een avocado hoog is, is het goed voor het lichaam. Maar volgens Ramón Rey van Isla Bonita weerhield het mensen ervan om voor het fruit te kiezen. Hij denkt dat de light variant nu zal kunnen leiden tot een herontdekking van het fruit. De light avocado werd eerder voorgesteld in Madrid en zal voorlopig enkel in Spanje worden verkocht.