Groen-SP.A pakt uit met verrassende naam in Antwerpen: Jinnih Beels
Foto: Dirk Kerstens

De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels zal als onafhankelijke kandidaat op de tweede plek staan als Groen en SP.A in Antwerpen samen een lijst vormen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen op basis van verschillende bronnen.

SP.A, Groen en onafhankelijken onderhandelen in Antwerpen om samen op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Donderdag hakken ze de knoop door en zondag leggen ze het voorstel voor aan de leden, zo schrijft de Gazet van Antwerpen.

Op die Bondgenootschapslijst staat Jinnih Beels, een naam met een hoge symboolwaarde, op de tweede plaats. Zij was het gezicht van de cel Diversiteit bij de Antwerpse politie. Zeven jaar lang was ze het diensthoofd van die cel, maar in 2015 vroeg ze haar overplaatsing aan binnen het korps. Ze was ontevreden over het gevoerde beleid. Eerder dit jaar ruilde ze het Antwerpse korps dan in voor dat van Mechelen, waar ze onder Bart Somers het diversiteitsbeleid uitrolde.

De top-3 van de Bondgenootschapslijst zou dan vervolledigd worden met Groen-kopstuk Wouter Van Besien als lijsttrekker en Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws op de derde plaats.