Weinstein-schandaal bedreigt tv-serie met Schoenaerts en De Niro
De foto met Robert De Niro die Schoenaerts enkele weken geleden op zijn Instagram plaatste. Foto: Instagram __zenith____ Foto: rr
Wordt de televisieserie van David O. Russell met Robert De Niro en Matthias Schoenaerts geschrapt? Coproducent The Weinstein Company voelt de gevolgen van het aanrandingsschandaal rond oprichter Harvey Weinstein en dus is er onzekerheid ontstaan of de financiering wel rond geraakt.

Eind augustus plaatste acteur Matthias Schoenaerts enkele foto's op Instagram met steracteur Robert De Niro en de bekende regisseur David O. Russell. Schoenaerts wilde eerst enkel bevestigen dat hij met De Niro zou gaan acteren, maar later raakte bekend dat de twee in een nog naamloze televisieserie van Russell over de maffia spelen. Ook Julianne Moore zou daarin meedoen.

Russell zou voor de serie - die twee seizoenen van elk acht afleveringen zou tellen - een gigantisch budget van 160 miljoen dollar ter beschikking krijgen. Internetgigant Amazon zou de serie uitzenden op Amazon Prime, dat de concurrentie wil aangaan met Netflix en HBO.

The Weinstein Company zou als coproducent optreden. Tot nu toe is het bedrijf echter nog niet met geld over de brug gekomen, terwijl Amazon al zo'n 40 miljoen dollar heeft uitgegeven aan de serie. The Weinstein Company verkeert in woelige wateren nu het oprichter Harvey Weinstein heeft ontslagen na beschuldigingen van seksueel misbruik.  Er wordt gevreesd dat het project met Schoenaerts en De Niro daardoor in het water valt.