Ernstige hinder op Brusselse kleine ring
Foto: BELGAIMAGE

Het verkeer op de Brusselse kleine ring ondervindt dinsdag, tijdens de stakingsdag van de socialistische vakbond, omstreeks 16.00 uur ernstige hinder.

Dat meldt Brussel Mobiliteit. Daarnaast zijn er ook files op de ring.

Volgens Touring Mobilis staat er in totaal 118 kilometer file op de snelwegen in België, voornamelijk in Brussel en Antwerpen. Het Vlaams Verkeerscentrum laat evenwel weten dat de situatie voorlopig niet drukker is dan tijdens een ‘normale’ dinsdag.

Verkeersinformatie

‘Hou vooral de verkeersinformatie goed in de gaten en stem daar je verplaatsing op af. Als het vast begint te lopen op je route en de wachttijden lopen op, dan kan je beter nog wat op het werk blijven’, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Vanavond verwacht het Vlaams Verkeersagentschap sowieso grote verkeersdrukte in de buurt van de Heizel. Niet alleen speelt de nationale voetbalploeg om 20.45 uur in een bijna uitverkocht Koning Boudewijnstadion tegen Cyprus, om 20 uur starten ook een voorstelling van Cirque Du Soleil in de Brussels Expo en een concert van Hillsong Young & Free in de Heizel 12 ernaast.

Het Koning Boudewijnstadiongaat alvast open om 18.30 uur, en de voetbalbond organiseert zelfs een happy hour om de supporters vroeger naar het stadion te lokken