Hillary: ‘Trump is gevaarlijkste Amerikaanse president ooit’
Hillary Clinton Foto: AFP

Hillary Clinton, voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidate voor de Democratische partij, heeft opnieuw zwaar uitgehaald naar Donald Trump. Volgens haar is Trump de gevaarlijkste president in de geschiedenis van de VS.

'Ik denk dat de wereld zich zorgen moet maken over het leiderschap van Donald Trump', zo zei Clinton in een interview in het Australische programma Four Seasons.

Volgens haar is Trump de meest gevaarlijke president in de Amerikaanse geschiedenis. 'Hij is impulsief, heeft een gebrek aan zelfcontrole. Hij is constant bezig met hoe hij wordt gepercipieerd, met wat mensen van hem denken. Hij is wraakzuchtig.’

Hillary: ‘Trump is gevaarlijkste Amerikaanse president ooit’
Donald Trump Foto: AP

Tijdens de presidentiële campagne van 2016 had Clinton ook al aangegeven dat Trump de meest gevaarlijke kandidaat was die ooit een gooi heeft gedaan naar het Witte Huis.

Hillary Clinton reist momenteel de wereld rond ter promotie van haar boek 'What Happened'. Daarin heeft ze over hoe ze de presidentsverkiezingen van november 2016 verloor van Donald Trump, ook al was Clinton favoriete voor die functie.