Wie Sagan voor het eerst als wereldkampioen aan het werk wil zien, moet opnieuw naar Australië
Foto: AFP

Net als dit jaar zal Peter Sagan ook in 2018 het seizoen beginnen in Australië. Van 13 tot 20 januari showt hij zijn derde regenboogtrui voor het eerst in de Tour Down Under.

Sagan bevestigde het nieuws aan The Advertiser, de lokale krant uit Adelaide. “Ik kijk ernaar uit om 2018 opnieuw te beginnen in de Santos Tour Down Under”, vertelde Sagan. “Het is de perfecte wedstrijd om het seizoen aan te vatten. De Tour Down Under heeft alles: een uitdagend parcours, goed weer en fantastische fans langs de kant van de weg.”

Ook vorig seizoen debuteerde Sagan in de Australische rittenwedstrijd. Hij reisde toen eind december reeds af om te wennen en te genieten van de klimatologische omstandigheden/voordelen. Zijn echtgenote Katarina maakte eind vorig jaar mee de trip maar aangezien zij eerstdaags bevalt van hun eerste kind lijkt dit scenario deze keer onwaarschijnlijk.

Sagan, die in 2010 in Adelaide zijn profdebuut vierde, kwam in januari niet verder dan drie keer een tweede plaats achter Caleb Ewan.

De Tour Down Under is in 2018 aan de twintigste editie toe en hoopt daarom een zo sterk mogelijk deelnemersveld te presenteren.