Pierre Serry blijft in de cel
Foto: Marc Herremans - Corelio

In de zaak van de kasteelmoord blijft verdachte Pierre Serry in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

Pierre Serry staat samen met André Gyselbrecht (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) terecht voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012 in Wingene. Dokter Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord op zijn schoonzoon. Pierre Serry trad als tussenpersoon op bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlakbij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Vorige week vroeg de verdediging van Serry al voor de vierde keer sinds de start van het proces om Serry onder voorwaarden vrij te laten. Daarbij werd onder andere verwezen naar zijn medische toestand. De verdachte onderging vorige week immers een operatie aan zijn prostaat.

De rechtbank ging aanvankelijk op die vraag in, maar het parket tekende beroep aan tegen die beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste vanmiddag dat Serry in de cel moet blijven.