Ronde van Turkije: Theuns niet opgewassen tegen snelle Ier

Eerste rit in de Ronde van Turkije. Het tochtje langs de kust van Antalya naar Kefer eindigde zoals verwacht in een massaspurt. De Ier Sam Bennett spurtte makkelijk naar zijn eerste zege.

Slechts vier WorldTour-teams namen de moeite om af te zakken naar Turkije, ook al behoort de Presidential Tour of Turkey sinds dit jaar officieel tot de World Tour. Maar de veiligheidssituatie in het land zorgde ervoor dat heel wat teams weigerden naar de Turkse Rivièra af te zakken.

Wel van de partij: Bora Hansgrohe, Astana, Trek Segafredo en UAE Emirates. De grote teams namen in de slotkilometers resoluut het heft in handen. Net voor het ingaan van de laatste kilometer werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij waardoor een klein groepje zich afscheidde. Boy van Poppel leverde sterk werk in dienst van Edward Theuns maar de Oost-Vlaming had geen antwoord klaar op het ogenblik dat de Ier Sam Bennett versnelde. Bennett won spelenderwijs, Theuns finishte derde. Bennett is uiteraard ook de eerste leider.

Uitslag 1ste etappe:

1. Sam Bennett (Bora Hansgrohe - Ier)

2. Francesco Gavazzi (Ita)

3. Edward Theuns (Bel)

4. Federico Zurlo (Ita)