Slachtoffer opzettelijke valpartij zal pas in januari opnieuw op de fiets zitten
Sebastien Reichenbach Foto: Photo News

De Zwitser Sebastien Reichenbach is terug thuis. De renner van FdJ kwam vorige week ten val in Tre Valle Varesine en brak daarbij zijn elleboog en bekken. Reichenbach werd naar eigen zeggen opzettelijk ten val gebracht door de Italiaan Moscon.

Werkgever FdJ liet weten dat de onfortuinlijke renner een week na de valpartij naar zijn thuis in Zwitserland is overgebracht. Toch zal het nog tot januari duren vooraleer hij opnieuw aan fietsen toekomt. Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen zal sowieso vertraging oplopen.

Reichenbach beweerde meteen na afloop van de Italiaanse semiklassieker dat hij door Moscon opzettelijk ten val werd gebracht, iets wat door de Italiaan meteen werd ontkend. Toch zette Reichenbach, gesteund door zijn werkgever, door en diende hij klacht in tegen Moscon, zowel bij de Italiaanse politie als bij de UCI. Moscon gaf na afloop van de Ronde van Lombardije, waarin hij derde finishte, te kennen dat hij niet vreesde opnieuw te zullen worden gestraft. Het Italiaanse toptalent werd eerder dit jaar door zijn werkgever Team Sky al zes weken op non-actief geplaatst als gevolg van een incident met de Fransman Kevin Reza, ook al lid van FdJ. Die beweerde dat Moscon hem racistische verwensingen had toegeschreeuwd.