Vier arrestaties bij huiszoekingen in onderzoek naar aanslagen 22 maart
themabeeld Foto: isopix
De Brusselse politie heeft gisterochtend elf huiszoekingen verricht in het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart in Zaventem en aan het metrostation Maalbeek. Dat heeft parketwoordvoerder Eric Van der Sypt bevestigd. Daarbij werden vier personen opgepakt.

De elf huiszoekingen vonden plaats op verschillende plaatsen in Schaarbeek, Anderlecht, Jette en Brussel aldus Van der Sypt. Ze waren erop gericht om 'open deuren dicht te doen'. Vier personen werden opgepakt, maar verder onderzoek moet nog blijken of zij ook worden aangehouden.

Volgens onze info vond één van de huiszoekingen plaats in een doe-het-zelfzaak aan de Stalingradlaan bij het Zuidstation. Daar werden vaststellingen gedaan om te kunnen vergelijken met de materialen die gebruikt werden voor de bommen die afgingen op Zaventem en aan metrostation Maalbeek. Het zou niet gaan om een Brico-filiaal, zoals verschillende media meldden, maar om een winkel met de naam 'Midi Brico 2000'.

In het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart werden in een safehouse aan de Max Roosestraat in Schaarbeek stoffen teruggevonden die gebruikt werden om de bommen te maken. Vanuit dat appartement vertrokken Mohamed Abrini, Najim Laachraoui en Ibrahim El Bakraoui op de ochtend van 22 maart naar Brussels Airport. Tot op vandaag is niet duidelijk waar de terroristen die materialen vandaan haalden.