Melania haalt uit naar ‘aandachtsgeile’ ex-vrouw Trump
Ivana (l) heeft het aan de stok met Melania Foto: AFP

Nadat Ivana Trump in een interview verklaarde dat ze nog steeds de ‘eerste vrouw’ van Trump is, heeft de echte first lady Melania Trump haar van antwoord gediend. ‘Deze verklaringen van een ex-vrouw hebben geen enkele waarde.’

Vandaag brengt Ivana Trump in de Verenigde Staten haar boek ‘Raising Trump’ uit, over de jaren waarin het voormalig Tsjechisch fotomodel getrouwd was met de huidige Amerikaanse president Donald Trump - tussen 1977 en 1992. In die periode schonk ze Trump drie kinderen: Donald jr., Ivanka en Eric.

In een interview op de ABC-talkshow ‘Good Morning America’ onthulde Ivana dat ze nog bijna dagelijks met haar ex-man belt en hem adviseert. ‘Ik heb het rechtstreekse nummer van het Witte Huis, maar ik bel hem daar liever niet omdat Melania daar is. Ik wil niet voor jaloezie zorgen, want ik ben eigenlijk de eerste Trump-vrouw. Ik ben eerste vrouw, ok?’, vertelde Ivana al lachend.

Trumps huidige vrouw Melania kon minder lachen met de uitspraak. ‘Mevrouw Trump heeft van het Witte Huis een thuis gemaakt voor Barron (de zoon van Donald en Melania) en de president’, klinkt het in een mededeling van haar woordvoerster Stephanie Grisham.

‘Ze houdt van het leven in Washington DC en is vereerd om first lady van de VS te mogen zijn. Ze wil die titel gebruiken om kinderen te helpen, en niet om boeken te verkopen’, sneert Grisham nog. ‘Deze verklaringen van een ex-vrouw hebben duidelijk geen enkele waarde. Het gaat spijtig genoeg enkel om aandachtsgeil lawaai uit eigenbelang.’