Kassa kassa! Australian Open verhoogt prijzenpot tot 36 miljoen euro
Voor deze trofeeën wordt begin januari gestreden in Melbourne. En de bijhorende cheques uiteraard. Foto: AFP

De kassa zal begin januari flink rinkelen in Melbourne. De organisatoren van de Australian Open - het eerste Grand Slamtoernooi van 2018 - maakten bekend hun prijzenpot te doen stijgen tot een recordhoogte van 36,5 miljoen euro. Enkele toppers hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd.

De Serviër Novak Djokovic en de Schot Andy Murray, beiden voormalig nummer één van de wereld en beiden vorig jaar afwezig in Australië door blessures, bevestigden al dat ze dit jaar aanwezig zullen zijn. De organisatie hoopt ook op een comeback van de 36-jarige Serena Williams, nauwelijks zes maanden na de geboorte van haar eerste kind. Williams speelde geen tennis meer sinds de Australian Open van dit jaar.

De winnaars van het eerste grandslamtoernooi van het jaar zullen er zeker niet armer van worden. De eindzege bij de mannen levert 3,3 miljoen euro op, bij de vrouwen strijkt de eindwinnares 2,65 miljoen euro op. Ter vergelijking: in september mocht de Spanjaard Rafael Nadal als eindwinnaar van de US Open nog 3,15 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening, Roger Federer moest het bij zijn achtste eindzege op Wimbledon met 2,4 miljoen euro doen.