Schutter Las Vegas schoot voor bloedbad bewaker neer
Foto: AFP

Stephen Paddock, de schutter die 59 mensen doodschoot op een muziekfestival in Las Vegas, blijkt vóór die schietpartij al geschoten te hebben op een beveiligingsagent van zijn hotel. Dat zegt sheriff Joseph Lombardo.

Eerder had de politie gezegd dat de beveiligingsagent Paddock confronteerde tijdens de schietpartij, en dat de schutter daarna niet meer vuurde op de festivalgangers. Maar nu blijkt dat de man al in het been werd geschoten voor de schietpartij begon.

De beveiligingsagent ging naar Paddocks hotelkamer nadat een alarm afging omdat een deur op die verdieping open gelaten was. Paddock schoot Jesus Campos in het been om 21.59 uur. Pas om 22.05 uur begon hij vanuit zijn raam te schieten op de bezoekers van het Route 91 Harvest Festival.

Hij stopte met schieten om 22.15 uur, volgens de politie. Wat hem precies deed stoppen, is nog onduidelijk. Aanvankelijk werd gedacht dat de tussenkomst van de beveiligingsagent Paddock afleidde tot de politie aan de hotelkamer aankwam. Maar die tijdlijn blijkt dus niet meer te kloppen.