“Het seizoen is nog niet verloren voor Ferrari”
Sebastian Vettel in de F1-bolide van Ferrari Foto: Ferrari
Ferrari-CEO Sergio Marchionne gelooft er nog in ondanks alweer een dramatisch weekend voor het Ferrari F1-team in Japan. Hij had lovende woorden voor zijn team en de vooruitgang die ze geboekt hebben.

Sebastian Vettel heeft nu al 59 punten achterstand op Lewis Hamilton na zijn opgave in Japan. De titel lijkt met nog vier races te gaan ver weg te zijn en ook bij de constructeurs telt Ferrari al 145 punten achterstand op Mercedes.

Op een event ter ere van 70 jaar Ferrari in New York vertelde CEO Marchionne aan TV-zender CNBC dat het seizoen nog niet voorbij is en dat hij gelooft dat er nog veel mogelijk is.

“Ik wil het niet hebben over pech want daar geloof ik niet in,” aldus de Italiaan. “Het belangrijkste is dat we in onszelf blijven geloven en vertrouwen hebben in het feit dat dat ons al zo ver gebracht heeft.”

“Ik ben blij met het werk dat het team al gedaan heeft en ik heb er enorm veel vertrouwen in dat we in staat zijn om het grootste deel van het verschil met Mercedes kunnen dichten in de volgende vier races,” voegt de CEO daar nog aan toe.

Hij vond het wel opvallend dat een onderdeel van 59 euro aan de basis lag van de panne. Op die manier zorgde die defecte bougie ervoor dat een auto die verschillende miljoenen kost niet meer verder kon rijden. Daarom hamert hij nogmaals op het feit dat de kwaliteitscontrole beter moet.

“Dat is een probleem waar we weinig aandacht aan besteed hebben omdat het waarschijnlijk nooit echt belangrijk was,” aldus Marchionne. “Nu hebben we de laatste drie races toch gezien dat het een enorme impact gehad heeft op onze prestaties. Maar er wordt aan gewerkt en we lossen het op.”

Toch vindt de Italiaan het belangrijk om te benadrukken dat hij vooral fier is op het feit dat Ferrari een pak vooruitgang geboekt heeft. Vettel slaagde er al vier keer in dit seizoen om een race te winnen en hij heeft de stand om het kampioenschap aangevoerd van maart tot september.

“Zonder arrogant te zijn mag ik stellen dat onze auto op hetzelfde niveau staat als die van Mercedes, zo niet beter. Ik ben er zeker van dat als we de laatste drie races zonder problemen hadden kunnen rijden we hier nu een ander gesprek stonden te voeren,” besluit Marchionne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: