In Londen is een bestuurder zaterdagmiddag met zijn auto ingereden op een aantal mensen. Elf mensen raakten gewond. De politie beschouwt de feiten als een verkeersongeluk.

Het incident deed zich zaterdagmiddag voor aan het Natural History Museum in de Britse hoofdstad Londen. Een man van wie de identiteit nog onbekend is, reed op Exhibition Road in South Kensington enkele voetgangers aan. Hij kon snel overmeesterd en opgepakt worden.

De politie zei snel dat de feiten niet als een daad van terrorisme behandeld werden. Wat later kwam de bevestiging dat het allicht om een verkeersongeluk gaat. Verder politioneel onderzoek moet verdere details van de feiten naar boven brengen, zegt een woordvoerder van Scotland Yard.

Bij de aanrijding vielen elf gewonden. Negen onder hen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, maar er is geen sprake van zwaargewonden.

Het Natural History Museum werd na de feiten geëvacueerd. Dat gebeurde ook in het Science Museum en het Victoria and Albert Museum. Maar in al deze musea wordt zondag weer business as usual verwacht.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig