Debrouxviaduct blijft gesloten tot minstens donderdagochtend
Foto: Google Maps
Het Brusselse viaduct Herrmann Debroux werd vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag gedeeltelijk afgesloten en zal nog zeker tot donderdagochtend gesloten blijven. Dat bevestigt de Brusselse regering. De reden: schade aan de betonstructuur.

Het viaduct is afgesloten tussen het metrostation Beaulieu en de afslag naar de Waverse Steenweg en dit zeker tot woensdag. Wie Brussel wil binnenrijden, doet dit best via de Ring of Tervuren, meldt Brussel Mobiliteit vrijdag.

De situatie zorgt nu, zaterdag, al voor verkeershinder en die hinder zal de komende dagen alleen maar toenemen want het viaduct van Hermann Debroux is een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad. Het viaduct van Herrmann Debroux werd gebouwd in 1973 en verbindt Oudergem met de E411.

Bij een inspectie in de nacht van donderdag op vrijdag is er namelijk schade aan de betonstructuur vastgesteld over een afstand van tien meter. Dit brengt stabiliteitsrisico’s met zich mee, aldus Brussel Mobiliteit in een persbericht.

Analyses

Het beton wordt de komende dagen geanalyseerd maar de resultaten worden pas ten vroegste op woensdag verwacht. Daarom zal het viaduct  nog tot zeker donderdagochtend gesloten blijven. Het lokale verkeer aan Beaulieu zal tijdens sluiting omgeleid worden via Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg.

Voor sluitingen van meer dan 72 uur had Brussel Mobiliteit de toestemming nodig van de Brusselse regering. Die kwam zaterdagmiddag samen voor een stand van zaken in het dossier. De ministerraad geeft minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet ook de opdracht om samen met de gemeente Oudergem, de openbaarvervoermaatschappijen en de bevoegde gewestelijke en federale kabinetten de nodige begeleidende maatregelen uit te werken om de verkeersimpact van de sluiting zo goed als dat kan beheersbaar te maken.

‘Afschaffen’

MR-fractieleider in het Brussels parlement Vincent De Wolf heef intussen al geopperd dat ook de optie van een eventuele afschaffing van het viaduct moet worden bestudeerd in het kader van het huidige meerjareninvesteringsprogramma voor de beveiliging en renovatie van de wegverkeerstunnels.

Volgens De Wolf heeft de MR al in maart 2016 gewezen op ‘de absolute noodzaak van een uitvoerige audit van alle bouwwerken in het Brusselse gewest’. De kwestie Herrmann-Debroux is de boom die het bos verbergt, andere bouwwerken verkeren eveneens in een verregaande staat van verval, aldus De Wolf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in