Laura Verdonschot last komend weekend rust in
Foto: Dick Demey

Terwijl de Bricocross in Meulebeke en de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse komende weekend het heroptreden van Jolien Verschueren mogen verwachten na een blessure, ziet de organisatie wel Laura Verdonschot (Marlux-Napoleon Games) afhaken. De vice-Belgische kampioene neemt nog wat rust na haar mindere seizoensstart. Dat meldt het team via de website.

Een opgave in de Superprestige in Gieten afgelopen zondag en een verre zevende plek in de Soudal Classics in Neerpelt daags voordien. Laura Verdonschot zag haar seizoen niet al te best starten. Daarom liep ze de voorbije week bij de dokter langs en werd via bloedtesten naar meer duidelijkheid gezocht. “Een eerste test bracht niets aan het licht: geen infecties, al wezen waarden er wel op dat ik de voorbije weken misschien iets te weinig heb gegeten”, laat ze optekenen op de teamwebsite. “Dinsdag weet ik meer, want dan krijg ik een tweede bloeduitslag die verder kijkt naar mijn voeding en mijn hormonaal stelsel.”

Intussen werd wel al beslist om even rust in te lassen en niet te crossen in de Bricocross in Meulebeke en de openingscross van de DVV Trofee in Ronse “Vrijdag heb ik voor de eerste keer weer gefietst”, zegt ze nog. “Deze week heb ik verder alleen wat gelopen. Mogelijk heb ik iets te hard getraind en iets te weinig gegeten terwijl de andere renners in de VS waren. Hopelijk zorgt de rust van de voorbije dagen al voor verschil. In Zonhoven volgende week sta ik normaal weer aan de start. Hopelijk gaat het vanaf dan weer beter en beter, want het EK (op 5 november in het Tsjechische Tabor, red.) komt dichterbij. Al is het niet zo dat dat een groot doel was.”

“Tuurlijk zit ik nu een beetje met een bang hartje”, geeft de jonge renster toe. “In Kessel ging het nog echt goed, tegen een toen al sterke Ellen Van Loy, maar sinds Baden gaat het minder. Ik rij constant tegen de muur aan, maar geraak er niet door. Dat merk ik ook aan mijn hartslagwaarden. Had ik niet al die supporters gehad in Neerpelt, dan denk ik niet dat ik daar nog de aankomst had gehaald.”