Eupen plant verbouwingen aan Kehrwegstadion
Foto: AS Eupen

Voetbalclub Eupen heeft vrijdag zijn plannen bekendgemaakt om het Kehrwegstadion te verbouwen. Op de clubwebsite nodigt Eupen bouwondernemingen uit om voorstellen in te dienen voor de geplande verbouwingen.

De Oostkantonners willen een gebouw van drie verdiepingen neerplanten naast de hoofdtribune. Daar bevinden zich momenteel verouderde kleedkamers voor de jeugd. In de plaats daarvan wil Eupen zes nieuwe kleedkamers bouwen en er ook de nieuwe kantoren voor het bestuur van de club plaatsen. Die bevinden zich momenteel elders en Eupen wil elke afdeling van de club op één centrale positie hebben om de onderlinge communicatie tussen alle werknemers te verbeteren. Het nieuwe gebouw zal ook voorzien worden van vergaderruimtes, die tijdens de wedstrijden omgevormd kunnen worden tot loges.

Eupen wil op 5 november alle voorstellen van de geïnteresseerde bouwbedrijven ontvangen hebben. Daarna zal een gedetailleerde planning opgemaakt worden met het verkozen bedrijf en moet ook nog voor een bouwvergunning gezorgd worden. Eupen mikt op de zomer van 2018 om de verbouwingen af te ronden.