30 jobs op de tocht bij RTL Belgium
Foto: RTL

De directie van de Franstalige zender RTL Belgium wil dertig leden van de redactie ontslaan. Dat maakte ze vrijdag bekend op een bijzondere ondernemingsraad, bevestigt vakbondsafgevaardigde Fabian Duma (CGSLB).

Midden vorige maand raakte bekend dat de directie in het hele mediabedrijf 105 ontslagen wil doorvoeren. De informatie- en consultatiefase in het kader van de Wet-Renault werd toen opgestart.

Sindsdien vonden al verschillende bijzondere ondernemingsraden plaats. Vrijdag viel het verdict voor de redactie: 30 geplande ontslagen, naast vijftien op de reclameregie. Voor de andere afdelingen zou er volgende week duidelijkheid komen.

Bij de reclameregie staan 15 jobs op de tocht, zo raakte eerder al bekend. RTL dreigt minder inkomsten te hebben door de komst van het Franse TF1 op de Belgische reclamemarkt.

Volgens Duma is de directie vrijdag vaag gebleven over haar plannen, ‘om het debat niet te personaliseren’.

Bij het mediabedrijf werken iets meer dan 500 mensen, plus een honderdtal regelmatige freelancers en een tweehonderdtal occasionele freelancers. De aangekondigde ontslagen betreffen zowel loontrekkenden als freelancers.