Op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan en de Lakborslei in Deurne is vrijdagochtend een waterlek ontstaan. De Bisschoppenhoflaan was er urenlang afgesloten.

Bij werkzaamheden op de middenberm was rond 11 uur een hoofdleiding gesprongen. In de richting van Wijnegem stond de straat er volledig blank.

‘Het gaat om een beschadiging aan de aanvoerleiding. Deze leiding is de verbinding tussen ons productiecentrum in Oelegem en het centrum van Antwerpen en de haven’, zei Water-Link woordvoerder Johan Cornelis. ‘Een graafkraan beschadigde tijdens werkzaamheden de aanvoerleiding. Water-Link is bezig met het afsluiten, maar omdat het om een grotere buis gaat vraagt dit meer tijd. Het water is nog steeds aan het spuiten en dat kan nog even duren.’

De omwonenden van de Bisschoppenhoflaan vielen niet zonder water. ‘Er zit geen lek in de distributieleiding, dus het water moet niet afgesloten worden bij de buurtbewoners. We vinden het een zeer spijtige zaak dat er op de Bisschoppenhoflaan nogmaals problemen zijn opgetreden door werkzaamheden.’

Het lek werd iets na 14 uur gedicht, waarna de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van de Jan Welterslaan snel werd vrijgegeven. De Bisschoppenhoflaan is de laatste tijd al meerdere keren getroffen door wateroverlast, vaak het gevolg van een verouderde waterleiding.